Houthandel VerwaestHistoriek

Houthandel Verwaest werd in 1883 opgericht door Charles Verwaest. De zaak was toen gelegen aan de Nieuwe Kaai te Turnhout. Buiten de verkoop van hout aan timmerlieden, specialiseerde het bedrijf zich in het vervaardigen van houten vaten en planchetten, gefabriceerd in hun eigen schaverij. De houtinvoer van Zweden, Finland en Rusland gebeurde met 2 eigen schepen die langs het Kempisch Kanaal tot aan de kade voor de zaak konden varen. In het jaar 1930 opende het bedrijf een draaierij en concentreerde zich zo meer op de meubelindustrie met de fabricage van tafelpoten, trapleuningen en dergelijke.

Houthandel VerwaestIn 1958 was Houthandel Verwaest vertegenwoordigd op de wereldtentoostelling EXPO te Brussel waar vooral haar draaierij in de belangstelling stond.

In 1981 werd de afdeling draaierij omgevormd tot een doe-het-zelf zaak, het huidige MULTI-HOME TURNHOUT.

Sinds november 2000 is de leiding in handen van Ondernemersgroep Vermeiren, tevens gekend als de DHZ & Bouwmarktengroep Multi-home.

Toekomst
Inspelen op de laatste trends zijn onontbeerlijk, ook voor onze zaak. Investeren in machines en wagenpark, gemotiveerd personeel waarvoor service en advies naar de klant toe belangrijk zijn, dat zijn onze pijlers om de houthandel uit te bouwen tot wat het altijd geweest is.